Grote Prijs Roland

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 23/08/2014
12:00 - 17:00

Locatie
Loana Kievermont

Category(ies)


De wedstrijd wordt ingericht voor wielertoeristen en andere sportievelingen.

Renners die titularis zijn van een wedstrijdvergunning van de KBWB of haar federaties, zijn niet toegelaten tot de wedstrijd. Inbreuken hiertegen veroorzaken de onherroepelijke declassering van de frauderende ploeg.

Enkel correct ingeschreven ploegen en individuele renners worden toegelaten.

Een ploeg of renner is pas ingeschreven als het inschrijvingsgeld effectief is betaald.

De deelnemers worden ingedeeld in 5 categorieën met voor elke categorie een afzonderlijk eindklassement. De 5 categorieën zijn:

1. Individuele renners met gewone koersfietsen

2. Individuele renners met speciale tijdritfietsen

3. ploegen met gewone koersfietsen

4. ploegen met speciale tijdritfietsen

5. G-Sporters

In deze categorieën wordt voor deelnemende dames en exclusieve damesploegen eveneens een afzonderlijke rangschikking opgemaakt.

Gemengde heren- en damesploegen zijn toegelaten, maar zij zullen ingedeeld worden in de categorie van de herenploegen.

Vermits de wedstrijd is opgenomen in de lijst van de Vlaamse Gemeenschap bestaat de mogelijkheid dat er een dopingcontrole plaatsvindt.

ploegenuitrusting

Een ploeg die deelneemt in de reeks met gewone koersfietsenbestaat uit maximum 5 en minimum 4 renners. De gebruikte fietsen moeten klassieke koersfietsen zijn met een klassiek gebogen koersstuur zonder extra beugels, wielen met minstens 16 spaken en een diameter van 28″. De punt van het zadel moet zich minstens 5 cm achter de loodlijn door de trapas bevinden. De gebruikte helm moet een klassiek model zijn.

Een ploeg die deelneemt in de reeks met speciale tijdritfietsenbestaat uit maximum 6 en minimum 4 renners. De gebruikte fietsen mogen speciale tijdritfietsen zijn, waarbij de keuze van stuur, wielen en helm volledig vrij is.

Alle renners van een ploeg dragen een zelfde trui.

De deelnemers aan de individuele tijdrit met gewone koersfietsen maken eveneens gebruik van de hierboven beschreven gewone koersfietsen en klassieke helmen.

Een individuele renner die deelneemt in de reeks met speciale tijdritfietsen mag gebruik maken van een speciaal stuur, wielen en helm.

Het dragen van een valhelm is steeds verplicht.

organisatie

Elke ploeg zal begeleid worden door een motorrijder.

Tijdens de reeks met individuele renners zullen een aantal motorrijderjuryleden, verspreid over het parcours, toezien op het correcte verloop van de wedstrijd en speciaal op het individuele karakter van de wedstrijd. Een deelnemer die tijdens de individuele proef betrapt wordt op “stayeren” riskeert declassering.

De omloop van 4,42 km wordt afgezet door seingevers.

De tijdrit bedraagt 13,3 km voor de individuele deelnemers; m.a.w. er worden 3 ronden in wijzerzin afgelegd.

De tijdrit bedraagt 17,7 km voor de reeks met gewone koersfietsen; m.a.w. er worden 4 ronden in wijzerzin afgelegd.

De tijdrit bedraagt 22,1 km voor de reeks met tijdritfietsen; m.a.w. er worden 5 ronden in wijzerzin afgelegd.

Volgwagens of motors (andere dan deze van de organisatie) zijn niet toegelaten.

Inrijden (opwarming) of verkenning van het parcours is tijdens de wedstrijd ten strengste verboden. Speciaal in de aankomstzone (100 m voorbij en 400 m vòòr de aankomstlijn) zal bij niet naleving van dit reglementpunt declassering het gevolg zijn omdat het een correcte tijdsopname verstoort.

Eens de start van de wedstrijd gegeven, zal het parcours nog slechts door de renners in wedstrijd en de officiële begeleiders van de organisatie mogen gebruikt worden.

De koerscommissaris zal ploegen die met een te lage snelheid rondrijden en hiermee de vlotte koersorganisatie dreigen te verstoren, vervroegd afvlaggen na 3 of 4 ronden. Deze ploegen moeten onmiddellijk het parcours verlaten.

Website: http://www.wtcroland.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.